Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Bredband och IT

Tillgång till säker och kapacitetsstark internetuppkoppling blir allt viktigare för samhället.

Lysekils kommun strävar efter att nå målen i den nationella bredbandsstrategin Sverige helt uppkopplat 2025, med målet att hela Sverige ska ha tillgång till snabbt bredband år 2025. Här kan du läsa mer om den nationella bredbandsstrategin:

Genom post och telestyrelsens tjänst Bredbandskartan kan du enkelt se vilken tillgänglighet till bredband din fastighet har. Senaste uppdateringen var 1 oktober 2020, så eventuella förstärkningar i form av nya mobilmaster eller fiberläggning efter 1 oktober 2020 finns inte med i kartan. I kartan får du bland annat information om tillgänglig teknik, hastighet, nätägare och nätleverantör.

Fibernätägare i Lysekils kommun

Nedan hittar du kontaktuppgifter för respektive område i Lysekils kommun.

https://www.ledningskollen.se/ Länk till annan webbplats. är en tjänst som gör grävarbeten enklare och snabbare för alla inblandade. Du som ska gräva på den egna tomten eller fastigheten kan använda Ledningskollen för att snabbt och enkelt få besked om var ledningar och kablar är nergrävda.

När du vill veta var det finns ledningar i marken, gör du en begäran om ledningsanvisning. Den når alla berörda ledningsägare i området som är med i Ledningskollen. Över 1100 ledningsägare (däribland alla de stora ledningsägarna) är med i tjänsten, som är gratis.

Det är inte alltid enkelt att veta vem som har ledningar i marken även när det handlar om den egna tomten eller marken. Genom att göra ledningsanvisningsärenden när du ska gräva minskar du risken att gräva av andras ledningar med de kostnader det innebär.