Vuxenutbildning i Lysekil

Bild på Campus Väst sett ifrån norra hamnen med havet i förgrunden.

Välkommen till vuxenutbildningen på Campus Väst i Lysekil.

På vuxenutbildningen i Lysekil kan du läsa både yrkesutbildningar och teoretiska utbildningar. För att få studera på vuxenutbildningen ska du ha fyllt 20 år eller ha en avslutad gymnasieutbildning. Du kan påbörja dina studier på Vuxenutbildningen från och med hösten det år som du fyller 20 år eller om du är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Det finns ingen övre åldersgräns för att studera på Komvux. Riksdagen inför ett nytt studielån för alla som får studiemedel utbetalda från 2022.  Åldersgränser för studiemedel, på CSN:s webbplats  Länk till annan webbplats.
Besöksadress: Verkstadsgatan 6, Lysekil.

Kurser och utbildningar HT22 - Lysekil

Undervisningen startar vecka 35 enligt separata scheman

Bor du i Lysekils kommun och behöver studie- och yrkesvägledning – maila ditt ärende till susanna.samuelsson@lysekil.se eller ring 0523-61 33 18 för att boka in ett telefonmöte.

Utbildningar via Högskola/universitet samt längre uppdragsutbildningar:
Förskollärarprogrammet, 210 hp-distans Lysekil.
Grundlärarprogrammet, 240 hp-distans Lysekil.
Chefsutbildning för blivande chefer 1,5 år, (uppdragsutbildning).
Äldreomsorgslyftet

Ansökan och antagningsbesked

Sista ansökningsdag till Komvux för höstterminen 2022 är 3 juni 2022.

Vad kostar det?

Undervisningen är kostnadsfri för våra kommuninvånare, dock inte uppdragsutbildningarna.

Sjukanmälan

Sjukanmälan för elever görs på telefonnummer 010-888 70 50.