Meny

Ekonomi- och löneassistent, 1 år

 Distans med träffar.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som ekonomi/ redovisningsassistent eller löneassistent inom privat- och offentlig sektor. Utbildningen vänder sig även till dig som är yrkesbytare och vill utbilda dig till ett administrativt yrke.

Utbildningen

Du behöver vara noggrann och tycka om att arbeta med siffror. Du får grundläggande kunskaper om att arbeta med ekonomi, personaladministration samt redovisning och beskattning. Du får kunskaper om budgetering, bokföring och bokslut samt upprätta olika ekonomiska kalkyler och rapporter.

I utbildningen ingår de praktiska grunderna i arbete med bokföring, fakturering, personal- och löneadministration i VISMA SPCS/Administration. I utbildningen varvas teoretiska genomgångar med praktiskt arbete och studiebesök.

Upplägg

Utbildningen är på heltid varav cirka 1-2 dag/v är skolförlagd och cirka 1-2 dagar/v är webundervisning i realtid. Resten av tiden har du egna studier och hemuppgifter. Vi använder Teams i utbildningen och du ansvarar därför för att du har tillgång till dator, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling. Webundervisningen och den egna studietiden ger dig både frihet och ansvar för ditt eget lärande.

Under APL veckorna är du på en arbetsplats 5 dagar/vecka. Det ingår cirka 7 veckor APL fördelat på 2 terminer. Utbildningen är kostnadsfri men du ansvarar själv för inköp av litteratur samt resor till APL och studiebesök.

Du som redan har betyg i SVA 1 eller har svenska som modersmål läser enbart yrkeskurser.

Kursstart: 2022-08-29.
Förkunskaper: Godkänt betyg i grundskolans svenska/svenska som andraspråk.
Studietakt: Heltid, 40 veckor, distans med träffar.
Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18
Sista ansökningsdag: 3 juni 2022. Ansökan finns längre ner på sidan.

Välkommen med din ansökan!

Kurser och poäng

Termin 1, 20 veckor, 400-500p
Företagsekonomi 1 - 100p
Administration 1 - 100p
Affärsjuridik - 100p
Redovisning 1 - 100p
Individuellt:
SVA 1, 100p

Termin 2, 20veckor, 500p
Information och kommunikation 1 - 100p
Företagsekonomi 2 - 100p
Redovisning 2 - 100p
Personaladministration - 100
Företagsekonomi specialisering - 100p