Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lysekils stadspark

Lysekils stadspark är en grön oas, i skarp kontrast till stadens karghet med granithällar och hedmarker. Det är också en mötesplats med god tillgänglighet och aktiviteter för alla åldrar. Parken utnämndes år 2023 till årets stadspark.

Mitt i centrala Lysekil hittar du den klassiska 1800-talsparken med moderna inslag. Här finns en lekplats byggd av bland annat lokalt virke och strandskräp.

Temat på lekplatsen kopplar till vikten av biologisk mångfald och är bin, fjärilar och blommor. Pingisbord, kompisgunga och en hängmatta utanför lekplatsen lockar ungdomar till parken.

Vintertid är parken och lekplatsen upplyst med en effektfull och vacker belysning. I den del av parken som ansluter till Lysekils konsthall finns även en rofylld utsiktsplatsplats med en vacker vy mot södra hamnen och havet.

I parken finns även flera skulpturer och en fontän. Stor variation i växtlighet med allt från stora praktfulla äldre lövträd till planteringar med blommande buskar och perenner i olika färgkombinationer och för olika säsonger. Under senare år har vi av miljöskäl satsat på att plantera fler perenner och återblommande tulpaner i rabatterna.

Du kan läsa om vilka träd som står i parken och vilken nytta de gör för samhället i länken nedan.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kommun@lysekil.se