Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

ABC-föräldragruppsträffar

Foto på flicka som skrattar.

För alla föräldrar med barn i åldern 3–12 år i Lysekils kommun. Välkommen med din intresseanmälan!

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Gruppträffar med tema

ABC består av fyra gruppträffar för föräldrar kring varsitt tema.

  • Träff 1- Visa kärlek. Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera?
  • Träff 2 - Vara med. Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur gör vi för att förebygga konflikter med våra barn?
  • Träff 2 - Visa vägen. Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras?
  • Träff 4 - Välja strider. Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort?

Hela kursen pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timma.

Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest 10 deltagare.
ABC föräldragrupper är ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen i Lysekils kommun.

Vem kan gå ABC?

Träffarna vänder sig till alla föräldrar/vårdnadshavare med barn i åldern 3-12 år. Du behöver inte ha problem i relationen till ditt barn för att vara med utan träffarna ger enkla tips och verktyg i vardagen som är bra för alla. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn?

Men du kan också vara med för att du upplever utmaningar i ditt föräldraskap. De allra flesta föräldrar gör det någon eller några perioder under barnens uppväxt och det kan vara skönt att veta att man inte är ensam.

Personuppgifter

Du hittar mer information om hur Lysekils kommun behandlar dina personuppgifter här på vår webbplats: Så behandlar Lysekils kommun dina personuppgifter