Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Skatepark i Brastad – var ska den ligga?

Det började som ett medborgarförslag från Evert, 8 år. Nu är det dags att bestämma var skateparken i Brastad ska ligga – vid sporthallen eller i centrum? Tyck till i vår enkät!

Vintern 2022 tog kommunfullmäktige beslut om att avsätta en budget för byggnation av en mindre skateboardpark i Brastad. Idén kom från början från en elev på Bro- och Stångenäs skola i form av ett medborgarförslag.

Valet står mellan två platser; vid sporthallen eller i centrum. Dessa har valts utifrån vissa kriterier. Till exempel ska det vara kommunal mark, möjligt att komma dit med arbetsfordon och det får gärna ligga i anslutning till en annan mötesplats så att det rör sig människor i området.

- Det är viktigt att skateparken hamnar på ett ställe som lockar även de som inte är vana skejtare. Och att de som ska använda den känner att det är deras plats, säger Sara Chronvall som är landskapsarkitekt på samhällsbyggnadsförvaltningen. Därför vill vi gärna att så många som möjligt svarar på vår enkät, och vi träffar även barn och ungdomar för att höra vad de tycker.

När platsen är vald kommer kommunen att hålla i workshops kring innehållet i skateparken och hur den konstnärliga utsmyckningen ska se ut. Anläggningen av parken beräknas till hösten 2023.

Enkät - här ska skateparken ligga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om projektet och de förslagna platserna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.