Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lysekils kommun hyllar sina eldsjälar och duktiga idrottare!

Nu står det klart vilka som tar emot Lysekils kommuns kulturpris samt utmärkelse för förtjänstfull föreningsledare och bra idrottsprestation. Priset delas ut i Stadsparken i samband med firandet av nationaldagen.

- Vi har fått in många fina nomineringar säger Christina Gustavsson, utbildningsnämndens ordförande. Det är ett roligt, men svårt arbete att välja ut pristagare! Gemensamt för dem är att de har ett stort engagemang, och är goda förebilder för oss alla. Oavsett om det är i rollen som idrottsutövare, en god ledare eller kulturutövare så anser vi att årets pristagare tillför det lilla extra för alla oss i kommunen.


Bra idrottsprestation

Albert Hansson, Skaftö GK

Motivering:
För en exceptionellt framgångsrik golfsäsong 2022 med segrar såväl individuellt som i lag i tävlingar med hög internationell konkurrens. Albert Hansson är dessutom en mycket bra förebild för de yngre spelarna inom föreningen och har en utpräglad klubbkänsla där han stolt representerar Skaftö GK.


Förtjänstfull föreningsledare

Jerry Andersson, Lysekils Kraftsportklubb

Motivering:
För sitt sätt att bemöta och sätta gränser för de ungdomar som dras till kraftsporten.
Jerry är inkluderande och gränssättande på ett naturligt sätt, något som uppskattas av dessa ungdomar. Jerry Andersson förtjänar även att premieras då han som person aldrig framhäver sig själv och alltid ställer upp för föreningens medlemmar, så väl på gymmet som utanför.


Lysekils kulturpris

Henrik Harnevie, Kulturentusiast

Motivering:
För sitt sätt att lyfta fram historien om den lokala konservindustrin i Lysekil.
Henrik har genom sitt stora intresse och engagemang tidigare släppt en bok kring ämnet. Under senare år har Henrik även skapat ett lokalhistoriskt museum vid det som tidigare var Jimmefors Örtagård i Immestad. Där visas stora samlingar med allt från plåt-tryck, etiketter och konservburkar till klubbnålar upp för allmänhetens beskådan.