Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Inte för sent att delta i Lysekils skräpplockarvecka!

Den 1-7 maj är det Lysekils skräpplockarvecka och över 500 elever är anmälda. Utöver skolor och förskolor kommer även ett par företag delta genom att strandstäda, men också föreningar och medborgare uppmuntras att vara med.

1-5 maj, måndag- fredag, kan förskolor och skolor delta i Håll Sverige rents skräpplockardagar. Mer info för skolor och förskolor finns här:

https://hsr.se/event/lysekils-skrapplockardagar-2023 Länk till annan webbplats.

Vill ditt företag eller din förening arrangera strandstädning under veckan?

Med hjälp av Strandstädarkartan (infracontrol.com) Länk till annan webbplats. är det väldigt enkelt för ditt företag eller förening att anordna en strandstädning. Följ stegen nedan:

  1. Se var det finns behov och anmäl planerad städning i strandstädarkartan.
  2. Anmäl aktivitet till linnea.lamas@lysekil.se om ni vill bjuda in medborgare så annonseras det i kommunens kanaler. Ange om ni vill att deltagare ska anmäla sig på förhand och i så fall till vem anmälan ska ske.
  3. Hämta ut säckar från kontaktcenter.
  4. Markera i strandstädarkartan var ni lämnar era säckar så hämtar kommunens strandstädar-team upp säckarna.
  5. Rapportera till linnea.lamas@lysekil.se vilket företag eller förening som varit ute, hur många ni var och hur många fulla säckar ni fick ihop. Det samlade resultatet kommer att kommuniceras ut i kommunens kanaler.

Även privatpersoner kan strandstäda

Även som privatperson kan du ta hjälp av Strandstädarkartan (infracontrol.com) Länk till annan webbplats.. Följ stegen nedan.

  1. Se var det finns behov av städning i strandstädarkartan. Är ni flera vänner som ska ut tillsammans kan ni markera planerad städning i kartan.
  2. Hämta ut säckar från Kontaktcenter.
  3. Om ni har fått ihop mycket skräp som ni inte kan ta hand om själva markera i strandstädarkartan var ni lämnar era säckar så hämtar kommunens strandstädar-team upp säckarna.
  4. Strandstädarkartan går att använda året om, men om ni varit ute under skräpplockarveckan får ni gärna rapportera till linnea.lamas@lysekil.se hur många ni var och hur många fulla säckar ni fick ihop. Det samlade resultatet kommer att kommuniceras ut i kommunens kanaler.