Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Fullspäckat program under Lysekils kulturdagar

Lysekils kulturdagar 2023

Julia Chronholm och Jonas Ingevaldsson, några av de som ansvarar för kulturdagarna.

För 16:e året i rad går Lysekils kulturdagar av stapeln. Denna gången med fler programpunkter än någonsin tidigare.
– Det är rekordmånga aktörer som anmält intresse för att delta i år, det ser vi superpositivt på, säger Jonas Ingevaldsson, verksamhetsutvecklare mot Kultur & Fritid.

6-13 oktober öppnas portarna för årets upplaga av Lysekils kulturdagar, det som tidigare år kallades för kulturveckan. Evenemanget projektleds av Lysekils kommun och de som står för innehållet är kommunens kulturföreningar, näringslivet och andra kulturaktörer.
- I år har vi inte bara samarbetat med de traditionella kulturföreningarna utan också med näringslivet och andra aktörer. Detta har gjort att vi kunnat utöka aktivitetsutbudet och rikta oss mot ännu fler målgrupper, säger Jonas Ingevaldsson, verksamhetsutvecklare mot Kultur & Fritid och en av de som ansvarar för Lysekils kulturdagar.

Brett utbud av programpunkter

Under årets kulturdagar har besökaren rekordmånga programpunkter att välja mellan. Cirka 70 stycken. Det arrangeras alltifrån lunchseminarier, konstutställningar och musikuppträdanden, till prova på-aktiviteter och cirkusskola för barn.
– Några av höjdpunkterna som jag ser fram emot är dels den inledande helgen på Oscars, där en uppsjö av kulturupplevelser väntar både vuxna och barn. Sen ser jag också fram emot den konstutställning som fyra unga kreatörer ställer ut på Oscars. Temat på verken är Konst för framtiden och utställningen avslutas med ett konstnärssamtal, säger Julia Chronholm, projektledare för kulturdagarna.

Väcka ett intresse för kultur

Syftet med kulturdagarna är att synliggöra kommunens kulturaktörer men också att väcka ett intresse, och tillgängliggöra kulturaktiviteter för alla, oavsett ålder och förkunskaper.
– Vi strävar efter att Lysekil ska vara en kommun där man kan ta del av upplevelser, och där unga kan ha en meningsfull fritid året runt. Vi ser mycket fram emot att se kulturdagarna växa år för år, säger Julia Chronholm, projektledare för kulturdagarna.

Här hittar du programmet

Klicka här för att komma till programmet för Lysekils kulturdagar. Länk till annan webbplats.