Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Hållbarhetsdagarna inspirerar dig till en hållbar livsstil

Lysekils hållbarhetsdagar

Lovisa Brinck, social hållbarhetsstrateg och Linnea Lämås, miljö- och klimatstrateg i Lysekils kommun.

För tredje året i rad arrangerar vi hållbarhetsdagarna. Tre temadagar, 19-21 oktober där vi lyfter hållbara initiativ inom miljömässig, ekonomisk- och social hållbarhet.

Verksamheter inom kommunen deltar tillsammans med föreningar och kommunala bolag i syfte att informera och skapa tankar och diskussioner kring hållbarhet.

Vi vill skapa en mötesplats och dialog kring hållbarhet inom de tre dimensionerna miljö, ekonomi och social hållbarhet. Vi vill också lyfta hållbara initiativ så de får ta plats och synas, säger Lovisa Brinck, social hållbarhetsstrateg i Lysekils kommun.

Inspirera till en mer hållbar livsstil

Med programpunkter som att få hjälp med att reparera cykeln, klädbytardag och extraöppet på återbruksbutiken Framsikten, är förhoppningarna att hållbarhetsdagarna ska inspirera till en mer hållbar livsstil.

Föreningar i kommunen har dessutom möjlighet att delta i en utmaning som går ut på att samla in gamla mobiltelefoner till återvinning, säger Linnea Lämås, miljö- och klimatstrateg i Lysekils kommun.

Programpunkter med stor bredd

Lördagen 21 oktober händer flera spännande aktiviteter på torget i centrala Lysekil. Bland annat kommer sopbil och brandbil finnas på plats för nyfikna barn och vuxna. Det kommer också finnas möjlighet att prata med kommunens energirådgivare och anhörigsamordnare.

Det är roligt att vi har så många olika programpunkter från flera olika aktörer. Det visar verkligen på bredd och att alla kan bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Lovisa Brinck, social hållbarhetsstrateg.

Linnea Lämås, miljö och klimatstrateg tillägger att ambitionen är att evenemanget ska växa ännu mer till nästa år.

På sikt hoppas vi att evenemanget bidrar till en ökad känsla av att det är vi alla tillsammans, kommunen, medborgare, företag och föreningar som formar det hållbara samhället, säger Linnea Lämås, miljö- och klimatstrateg.

Här hittar du programmet

Lysekils hållbarhetsdagar arrangeras 19-21 oktober. Klicka här för att komma till programmet. Länk till annan webbplats.