Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Ansökan öppen för att söka vårens utbildningar

Vuxenutbildningen i Lysekil

Nu kan du som vill läsa en yrkesutbildning eller plugga upp dina betyg söka någon av vårens utbildningar på vuxenutbildningen i Lysekil. Sista dagen att ansöka är 1 december.

På vuxenutbildningen i Lysekil kan du läsa både yrkesutbildningar och kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Våren 2024 startar våra utbildningar och kurser vecka 3. Vissa kurser på grundläggande- och gymnasial nivå startar även vecka 13.

Vilka kan ansöka?

För att studera på vuxenutbildningen ska du ha fyllt 20 år eller ha en avslutad gymnasieutbildning. Du kan påbörja dina studier från och med hösten det år som du fyller 20 år eller om du är yngre och har en examen eller studiebevis från gymnasiet. Det finns ingen övre åldersgräns för att studera på vuxenutbildningen. Läs mer om vuxenutbildningen i Lysekil här.

Dessa utbildningar erbjuder vi våren 2024:

 • Kockutbildning
  Ettårig utbildning som riktar sig till dig som brinner för matlagning och allt som har med köket att göra. Efter utbildningen kan du ta anställning som kock inom både restaurang och storkök. Läs mer här.
 • Kockutbildning fördjupning
  Den här utbildningen vänder sig till dig som redan har gått kockutbildning alternativt steg 1 och 2 på restaurang- och storköksutbildning. Under kursen fördjupar vi oss bland annat i det franska och i det italienska köket samt om maritimt och hållbar utveckling. Läs mer här.
 • Industriteknik
  En ettårig utbildningen som ger dig grundläggande kunskaper om industriell produktion, material, utrustning och arbetsmiljö och säkerhet. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat ritningsläsning inklusive CAD, datorstyrd produktion, svets, skärande bearbetning. Efter utbildningen kommer du kunna ta anställning inom det industritekniska och verkstadstekniska området. Läs mer här.
 • Industriteknik med yrkessvenska
  Utbildningen vänder sig till dig som vill kombinera industriteknikprogrammet med språkstudier. För att ha behörighet till utbildningen ska du minst ha godkänt i
  SFI D. Läs mer här.
 • Kurser på grundläggande och gymnasial nivå
  Dessa kurser riktar sig till dig som vill göra klart din grundskola och gymnasieutbildning. Du kan också läsa enstaka kurser för att få särskild behörighet. Läs mer här.

Gemensam kurskatalog

Vi samarbetar med vuxenutbildningen i Munkedal, Sotenäs, Strömstad och Tanums kommuner och du har därför även möjlighet att söka kurser som erbjuds i vår gemensamma katalog. Läs mer här. Länk till annan webbplats.