Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Ny socialchef i Lysekils kommun

Johan Lundh har utsetts till chef över socialförvaltningen. Han arbetar idag i motsvarande befattning i Färgelanda kommun.

Johan är utbildad socionom och har en lång erfarenhet inom verksamhetsområdet. Han har arbetat som socialsekreterare i Trollhättan stad, som avdelningsföreståndare inom statens institutionsstyrelse, som chef i Vänersborgs kommun och sedan 2016 som socialchef i Färgelanda kommun.

- Jag ser verkligen fram emot att få börja i Lysekils kommun, och känner mig redan väl mottagen. Det ska bli roligt att få bidra med den erfarenhet och kompetens jag samlat på mig under mina snart åtta år som socialchef. Lysekils kommun är organiserad på ett sätt som är spännande, till exempel med ett nära samarbete mellan socialförvaltningen och arbetslivsförvaltningen. Inledningsvis ska jag sätta mig in i de olika verksamheterna och de utmaningar vi står inför tillsammans med mina medarbetare, med målet att fortsätta arbeta för att tillgodose kommuninvånarnas behov på det mest resurseffektiva sättet.

- Det har varit en oerhört positiv rekryteringsprocess säger kommundirektör Karolina Samuelsson. Vi hade många väldigt bra sökande och det är fantastiskt roligt att nu få en så erfaren chef till oss. Johan kommer att bli en viktig kugge i vårt fortsatta utvecklingsarbete inom socialförvaltningens område.

- Johan kommer bli en bra chef för vår förvaltning säger Ricard Söderberg, ordförande i socialnämnden. Hans erfarenhet och samarbetsinriktade syn på det krävande arbete som det innebär att vara socialchef gör att jag är övertygad om att vi i politiken kommer ha ett fortsatt bra samarbete mellan förvaltningen och oss politiker. Vi kommer tillsammans driva verksamheten åt rätt håll för Lysekils kommun och dess invånare. Jag ser framemot att arbeta tillsammans med Johan.

Johan är idag bosatt i Hunnebo och börjar sin nya tjänst 1 mars.