Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lär känna: Emma Edlén, verksamhetspedagog

I Lysekils kommun arbetar cirka 1400 medarbetare med att ge våra 14 400 invånare, och de många besökarna, service, stöd och hjälp. Idag träffar du Emma Edlén som arbetar inom socialförvaltningen.

Emma jobbar som verksamhetspedagog inom socialpsykiatrin, där boendestödet och boendet Fjälla ingår. Socialpsykiatrin ingår i avdelningen för socialt stöd, som också bland annat inbegriper LSS-insatser och stöd till föräldrar samt personer med missbruksproblematik. Verksamhetspedagoger finns inom socialpsykiatrin och LSS.

Berätta om ditt jobb!

Jag är på plats på Fjälla varje dag och träffar boendestödjare, boendestödspedagoger och brukare. Jag finns som ett stöd för personalen och vi reflekterar över arbetet, insatserna och vägen framåt.

Vad är det bästa med jobbet?

Det roliga med jobbet som verksamhetspedagog i socialpsykiatrin är att se förändringsarbetet och vara med på resan, man kan hjälpa till att låsa upp individens potential. Ingjuta mod, hopp och framtidstro. Att få vara med på den resan är riktigt givande utmanade och roligt! Man blir aldrig färdiglärd. Man får använda sin utbildning och erfarenhet till att lösa både stort och smått.

På vilket sätt gör ditt jobb skillnad?

Det finns verkligen möjligheter att göra skillnad i arbetet som verksamhetspedagog! Man får vara lite detektiv i att hitta den unika individens förutsättningar och bygga därifrån.

Samverkan mellan biståndsenheten, som fattar besluten, och socialpsykiatrin är väldigt viktig och vi har en jättebra samverkan. När vi får till det, finns alla möjligheter att hjälpa individen att genomgå ett förändringsarbete och nå sin potential. Ingenting är omöjligt!

Hur kom det sig att du blev verksamhetspedagog?

Jag hade jobbat med hundra olika saker tidigare, när jag började som stödassistent inom daglig sysselsättning i annan kommun. Jag gillade att jobba med människor och den energi det ger. Jag bestämde mig för att läsa vidare, socialpedagogisk linje på högskolan väst, och har sen kompletterat utbildningen till socionom. Under studietiden var jag vikarie i boendestödet och fastnade för socialpsykiatrin, där jag såg utmaningar och möjligheter. Jag började som verksamhetspedagog 2021 och trivs väldigt bra.