Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Över 800 elever anmälda till Lysekils skräpplockardagar, ska du också delta?

Håll Sverige rent skräpplockardagar

Även i år samordnar Lysekils kommun skräpplockardagar som i år infaller
6-12 maj. Både medborgare, skolor, förskolor, föreningar och företag uppmuntras att delta.

Skolor och förskolor deltar genom att anmäla sig till Håll Sverige rent. Är inte din klass anmäld? Anmälan och mer info hittar du här:

Lysekils skräpplockardagar 2024 | Håll Sverige Rent (hsr.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Vill ditt företag eller din förening arrangera strandstädning?

Med hjälp av Strandstädarkartan (infracontrol.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är det väldigt enkelt för ditt företag eller förening att anordna en strandstädning. Följ stegen nedan. 

  1. Se var det finns behov och anmäl planerad städning i strandstädarkartan.
  2. Anmäl aktivitet till linnea.lamas@lysekil.se, om ni vill bjuda in medborgare så annonseras det i kommunens kanaler. Ange om ni vill att deltagare ska anmäla sig på förhand och i så fall till vem anmälan ska ske.
  3. Hämta ut säckar från Kontaktcenter.
  4. Markera i strandstädarkartan var ni lämnar era säckar så hämtar kommunens strandstädar-team upp säckarna.
  5. Rapportera till linnea.lamas@lysekil.se vilket företag eller förening som varit ute, hur många ni var och hur många fulla säckar ni fick ihop. Det samlade resultatet kommer att kommuniceras ut i kommunens kanaler.

Även privatpersoner kan strandstäda

Även som privatperson kan du ta hjälp av Strandstädarkartan (infracontrol.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Följ stegen nedan.

  1. Se var det finns behov av städning i strandstädarkartan. Är ni flera vänner som ska ut tillsammans kan ni markera planerad städning i kartan.
  2. Hämta ut säckar från Kontaktcenter.
  3. Om ni har fått ihop mycket skräp som ni inte kan ta hand om själva markera i strandstädarkartan var ni lämnar era säckar så hämtar kommunens strandstädar-team upp säckarna.
  4. Strandstädarkartan går att använda året om, men om ni varit ute under skräpplockarveckan får ni gärna rapportera till linnea.lamas@lysekil.se hur många ni var och hur många fulla säckar ni fick ihop. Det samlade resultatet kommer att kommuniceras ut i kommunens kanaler.