Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Sponsring av klätterblock

Flicka som klättar på klätterblock.

Vill du vara med och sponsra klätterblock för barn och unga i centrala Brastad? Nu söker vi sponsorer som har möjlighet att bidra.

Under våren 2019 går arbetet med utemiljön i de centrala delarna av Brastad vidare. Syftet är att göra Brastad centrum mer levande och attraktivt året runt.

I Nyströms park kommer en ny lek- och mötesplats att byggas och elever från Stångenässkolan har varit med i arbetet. Temat på mötesplatsen kommer att ha lokal förankring, vilket tema det blir avslöjas om några veckor.

Populär fritidssysselsättning med historisk anknytning

I samband med utvecklingsarbetet med den nya lek- och mötesplatsen har flera önskat sig klätterblock i centrala Brastad. Klättringen är en populär fritidssysselsättning och det finns även kopplingar till Brastads historia där stenindustrin varit viktig för samhället.

Om Lysekils kommun genom sponsorer får möjlighet att köpa in klätterblock, kommer dessa att placeras centralt i Brastad för att barn och unga ska få möjlighet att prova på klättring. Utvecklingsarbetet sker i samverkan med det lokala föreningslivet.

Vi söker därför sponsorer som vill vara med och bidra till klätterblocken. Du kan sponsra som privatperson eller som företag och ditt eller företagets namn presenteras med en fin skylt vid blocken.

Den totala kostnaden för klätterblocken beräknas uppgå till 100. 000 kr och vi söker sponsorer som kan bidra med minst 10.000 kr per sponsor.

Kontakt

Hör av dig till avdelningen för mark och gata på e-post markochgata@lysekil.se eller via kommunens växel på 0523 - 61 31 00 om du har möjlighet att bidra.