Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Sortera rätt är lätt

Mycket skräp och avfall hamnar i våra vatten och på våra stränder. Genom att slänga skräpet på rätt plats minskar vi risken för att naturen belastas. Din hjälp behövs!

Qashin badan iyo wasakh ayaa kudhaca biyaheena iyo xeebaheena. Markaa qashinka oo lagu  tuuro meesha saxda ah, waxay yareyneysaa waxyaabaha kadeedaya dabiiciga. Caawintaada ayaa loo baahan yahay! Warbixin ku saabsan luuqado kalo duwan ayaad ka helaysaa halkan: https://www.ftiab.se/228.html Länk till annan webbplats.

الكثير من القمامة والنفايات تنتهي في مياهنا وعلى شواطئنا , من خلال إلقاء القمامة في المكان الصحيح ، نقلل من خطر تعرض الطبيعة للاجهاد

 مساعدتك مطلوبة ! للحصول على معلومات بمزيد من اللغات

https://www.ftiab.se/228.htm External link.

Stränder och gångstråk städas

Under våren kommer kommunens språkcafé att städa längs våra stränder och gångstråk.

Mycket av skräpet som hittas är hushållsavfall. Om vi istället sorterar och slänger soporna på rätt plats kan de ofta användas igen. Den gamla kapsylen kan förvandlas till plåt för bilkarosser. Det tomma tvättmedelspaketet blir till exempel en ny skokartong. Gårdagens tidning blir morgondagens. Naturens råvaror används igen och massor med energi sparas. På så vis hjälps vi alla åt att skapa en bättre värld att leva i.

För att så mycket som möjligt ska kunna återvinnas behövs din hjälp. Vet du hur du ska sortera dina sopor på bästa sätt? Det är enkelt!

Information om sopsortering från förpacknings- och tidningsinsamlingen på olika språk

Informatonen är i ett utskriftsvänligt format och ger kortfattad information om hur du sorterar, om FTI:s insamlingssystem och producentansvaret.

Klicka på länken för information på olika språk:

https://www.ftiab.se/228.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Strandstädning vid språkcafé en del av arbetet för en hållbar utveckling och Agenda 2030

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030.

Mål 14 anger mål för att bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt för en hållbar utveckling.

Haven täcker 70 procent av vår planet och över tre miljarder människor är beroende av den marina och kustnära biologiska mångfalden för sin försörjning. Hur vi hanterar våra hav är avgörande för mänskligheten som helhet och för att balansera effekterna av klimatförändringarna.

Visste du att åtta miljoner ton plast hamnar i haven varje år? Fortsätter det i denna takt kommer haven att bestå av mer plast än fisk år 2050. Vi måste skydda våra hav och säkerställa hållbar användning av havsbaserade resurser och ekosystem. Vi har alltid behövt haven. Nu behöver haven oss.