Meny

Vaccination mot Covid-19 till barn 12-15, 1-3 december

I december erbjuds återigen vaccination mot covid-19 till barn fyllda 12-15 år på våra skolor i kommunen

För att få vaccineras med dos 2 behöver vårdnadshavare endast fylla i ytterligare en hälsodeklaration, inget nytt samtycke behövs;

Hälsodeklaration. Hälsodeklaration inför vaccination mot covid-19.pdf (vgregion.se) Länk till annan webbplats.

Blanketten lämnas ut till eleverna från skolan nästa vecka, så håll utkik i barnens skolväskor och diskutera vaccinationen hemma. Vårdnadshavare behöver inte vara med vid vaccinationen i skolan, men måste ha fyllt i blanketten innan.

Vårdcentralens personal bedömer om vaccination kan ordineras och ges till barnet utifrån den hälsodeklaration ni vårdnadshavare fyllt i. Från skolans håll kommer lärare och elevhälsopersonal hjälpa till med identifiering av elever samt att följa eleverna till platsen på skolan där vaccinationen sker. Våra skolsköterskor kommer att närvara i klassrummen 15 minuter efter vaccinationstillfället.

Schema för vaccination 1-3 december

Den 1-3 december kommer alla barn som fyllt 12 år – 15 år att erbjudas vaccination mot covid-19 av våra vårdcentraler på skoltid enligt följande schema;

  • Onsdag 1 december vaccinerar Capio vårdcentral på Stångenässkolan och Mariedalsskolan på förmiddagen och på Skaftö skola på eftermiddagen.
  • Torsdag 2 till fredag 3 december vaccinerar Närhälsan heldagar på Gullmarsskolorna F-6 och högstadiet

Är ditt barn inte vaccinerat?

Har man ett barn som inte tidigare fått vaccination mot covid-19 kan även dos 1 fås på skolan i december, vårdnadshavare behöver då lämna in både samtyckesblankett och hälsodeklaration.

Samtyckesblankett. OBS! Båda vårdnadshavares namnteckning vid gemensam vårdnad. Samtycke till vaccination mot covid_19 barn 12_15 år (vgregion.se) Länk till annan webbplats.

Har man ett barn som är väldigt stickrädd eller som fyller 12 år efter tiden som erbjuds i skolan, så är ni välkomna att boka en tid för vaccination på Vaccinationstider - Västra Götalandsregionen (vgregion.se) Länk till annan webbplats..